Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi Prologue Avant show car – De nieuwe stijl

Nadat Audi in Detroit met de Prologue zijn nieuwe stijl voor sedans liet zien, komt in Genève de break aan de beurt met de Prologue Avant show car.

Nog een echte show car, want de Prologue Avant meet liefst 5,11 meter in de lengte. Een A6 Avant haalt momenteel geen vijf meter.

Het is Audi dan ook meer om de stijl te doen. Meer nog dan vroeger lijkt Audi de kaart van de lifestyle te trekken. De achterpartij lijkt nog sneller naar beneden te komen. Dat geeft meer dynamiek, maar betekent ook minder kofferruimte. En de Avants zijn al niet de beste in hun klasse wat dat betreft. Over de verlichting en de communictatiemogelijkheden tussen bestuurder en passagiers geeft Audi al info, maar hoe ruim hij is? Nee hoor.

Hybride

De Prologue Avant show car maakt gebruik van de hybride technologie uit de nieuwe Q7. Die krijgt hier wel nog een boost naar 455 pk en 750 Nm. Die komt van een 3.0 TDI en een elektrische motor. Hij kan 54 kilometer ver op elektrisch vermogen alleen. Wanneer de beide samenwerken, is 0 tot 100 in 5,1 seconden mogelijk. Natuurlijk beschikt hij over vierwielaandrijving, wat niet zijn enige link is met de bekende Urquattro bovendien. Uiterlijk speelt Audi graag de welvingen boven de wielkasten uit die deze Quattro zo bekend maakten.

Of een dergelijke lange break mogelijk is, valt nog af te wachten. Maar Audi laat wel weten dat deze ‚getunede’ hybride aandrijving makkelijk haalbaar zou zijn. Volgens Audi volstaat 1,6 l/100 km.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer