Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi A7 Sportback – De ‘nieuwe’ designtaal van Audi

Met veel toeters en bellen heeft Audi het doek gelicht over zijn gloednieuwe A7 Sportback. Hij neemt helemaal bovenaan het gamma plaats, schouder aan schouder met de Audi A8. Natuurlijk zit hij tjokvol snufjes.

Audi stelt dat deze A7 Sporback de nieuwe designtaal van het merk uitstraalt. Wie hem vooraan bekijkt, is geneigd daar een vraagteken bij te plaatsen. Nieuw? Hij oogt toch vooral vertrouwd. Maar we willen niet zuur zijn, het is tegelijk net zo snel duidelijk dat hij achteraan een heel nieuwe stijl uitdraagt, met de ‘streep’ die de plaats van de achterlichten inneemt zoals we eerder ook op de A8 zagen.

Dubbel touch screen

Uiteindelijk is het gezicht van de A7 Sportback ook het enige conservatieve aspect van deze auto. De binnenkant is een en al hi-tech. Daarbij springt vooral het dubbele aanraakscherm meteen in het oog, zoals we het eerder al zagen bij de Range Rover Velar en zoals ook de Audi A8 is uitgerust. Het hoogst geplaatste scherm bundelt de infotainmentfuncties, het onderste dient vooral om de airco te bedienen maar kan met een vingerknip ook andere functies krijgen.

Natuurlijk krijgt de Audi A7 Sportback ook tal van functies rond semi-autonoom rijden, waarop we terugkomen bij onze eerste kennismaking met de auto.

Lichte hybride

ABij zijn lancering stelt Audi uitsluitend de 3.0 V6 TFSI benzinemotor voor met 340 pk. Andere benzine- en dieselmotoren, vier- en zescilinders, volgen in de komende maanden. Wel weten we al dat alle motoren in de A7 Sportback een lichte hybride worden. Daarbij kan de auto nooit uitsluitend elektrisch rijden, maar verlicht de elektrische aandrijving de taak van de klassieke motor in een aantal omstandigheden. Ook de vrijloopfunctie wordt verbeterd en de automatische start/stop wordt al actief bij 22 km/u.

Het rijplezier moet eveneens verbeteren, met de nieuwe progressieve stuurbekrachtiging en vooral de vierwielsturing.

De nieuwe Audi A7 Sportback staat midden november in de showroom. Zijn prijs bedraagt 71.500 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer