Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi A3 facelift – Vooral onder motorkap

Over de uiterlijke wijzigingen die de derde facelift van de Audi A3 brengt, zijn we snel uitgepraat. Maar onder de motorkap valt heel wat nieuws te rapen.

Uiterlijk krijgt de A3 een nieuw ‘single frame’ radiatorrooster, glanzend zwart gelakte middenstijlen tussen de ruiten, enkele strepen chroom, aerodynamische zijspiegels, een diffuser en – voor de tweedeurs – donkerder achterlichtblokken.

Idem in het interieur, waar de wijzigingen minimalistisch zijn. Zo moet je al kiezen voor de optionele S Tronic dubbele koppelingsbak, om te merken dat die een nieuwe schakelpook kreeg. Of bijvoorbeel de andere achtergrond voor de wijzerplaten.

Motoren

Belangrijker is dat de A3 een nieuwe basismotor krijgt. De 1.6 benzine maakt plaats voor een moderne, drukgevoede 1.2 TFSI met 105 pk. Gemiddeld moet hij genoeg hebben aan 5,5 liter. De topper bij de benzine blijft de S3 met zijn 265 pk.

Het dieselpallet wordt onderin uitgebreid met een 90 pk-versie van de 1.6 TDI common railmotor. Deze motor bestaat ook met 90 pk. De 2.0 TDI is beschikbaar met 136 pk, 140 pk of 170 pk. 1.2 TFSI, 1.4 TFSI en de krachtigste dieselmotoren beschikken standaard over een stop/start-systeem, en dat zowel met de manuele bak als met de S Tronic.

De vernieuwde A3 is nog dit voorjaar beschikbaar, maar het is nog wachten op de prijsevolutie.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer