Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi A3 concept – Audi schetst nieuwe A3

Audi pakt in Genève uit met de A3 concept, een idee van hoe het nieuwe model er kan uitzien. Het merk laat alvast deze eerste schetsen zien.

De nieuwe Audi A3 staat voor 2012 ingepland, en in Genève zullen we voor het eerst kunnen bekijken hoe die eruit zal zien. Afgaand op de schetsen alvast goed nieuws: hij lijkt niet op de A4, zoals alle andere nieuwe Audi’s.

En nog opvallend, Audi is volgens deze schetsen blijkbaar van plan het stijlvolle Sportback-concept van de A5 en de A7 verder te zetten met de nieuwe A3. Waar de A3 Sportback nu een iets ruimere versie van de A3 is, trekt het nieuwe model volop de kaart van stijl en finesse.

Audi geeft alvast de afmetingen vrij: met een lengte van 4,44 meter, een breedte van 1,84 meter en slechts 1,39 meter hoogte, tast de A3 concept de grenzen van het compacte premium segment af. Hij beschikt over vier deuren en een hatchback kofferklep.

Veel pk

Het dominante single frame radiatorrooster blijft behouden, terwijl de lichtblokken compact blijven dankzij led-technologie. Met de motor in de A3 concept geeft Audi al aan welke richting het uit wil met de toekomstige RS 3. Hij beschikt namelijk over een 408 pk sterke 2.5 vijfcilinder turbo benzine, met vierwielaandrijving. Precies, de motor die we nog moeten ontdekken in de RS 3, die binnenkort op ons afkomt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer