Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi A1 quattro – Snel zijn

Een 256 pk krachtige Audi A1, met looks om schrik van te krijgen. Maar hij is er alleen voor de echt snelle jongens. Audi beperkt de oplage op 333 stuks.

Made in Belgium hoeft niet alleen voor degelijke middenklasse à la Mondeo synoniem te staan. Audi produceert deze extreme A1 namelijk naast de andere A1’tjes in Vorst, en wordt daarmee op de Gillet Vertigo na, zowat de meest extreme in ons land gebouwde auto.

De 2.0 turbobenzine TFSI-motor levert 256 pk bij 6.000 opm en 350 Nm trekkracht tussen 2.500 en 4.500 opm. 100 haalt hij in 5,7 seconden, terwijl zijn top 245 km/u bedraagt. Hij draagt dan wel de quattro-naam, maar is eigenlijk een voorwielaandrijver die wanneer de aandrijving in het gedrang komt vermogen naar de achteras kan sturen via een lamellenkoppeling. Geen echte quattro, maar eveneens verduiveld efficiënt.

De A1 quattro krijgt een agressieve bodykit aangemeten, met gezwollen wielkasten, dikke luchthappers, een dakspoiler en als kers op de taart coole 18-duims velgen die zich lieten inspireren door het design van de schoepen in de turbine van een turbo. Ook het interieur is aangepast, met sportstoelen in nappaleder, witte tellers en pedalen in edelstaal, dixit Audi.

Full option

Wie er één wil, zal zich moeten reppen. Maar het duurt nog wel even voor hij in productie gaat: de tweede helft van volgend jaar. De prijs is nog onbekend, maar vermits hij zowat full option uit de fabriek zal rollen, moet je geen cadeaus verwachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer