Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Aston Martin Vanquish – Uit liefde voor het vak

Comfortabele en snelle ritten, daar moet de nieuwe Vanquish in uitblinken. Voor het snelle aspect zorgt de verbeterde 6.0 V12. Naast een geluid dat je kippenvel geeft, kan hij met 573 pk en 620 Nm in 4,1 seconden naar 100 en haalt hij een top van net geen 300 km/u.

Daarmee moet hij maar net onderdoen voor de one-77 supercar van Aston. Van die one-77 neemt de Vanquish overigens heel wat designtrekken over. Dat uit zich onder meer in de scherp getekende achterlichtblokken, met led-licht. Aston-baas Ulrich Bez noemt de nieuwe Vanquish ‘het ultieme toonbeeld van onze designethiek, onze vernieuwende ontwikkelingsmogelijkheden en ons technisch kunnen.’ De Vanquish kreeg bijvoorbeeld een aangepast VH-onderstel, en het koetswerk bestaat volledig uit carbon panelen. Zo zag Aston de koetswerkstijfheid met 25 procent toenemen.

De binnenkant baadt traditioneel in luxe, met een overdaad aan leder en hout. Hij is naar keuze beschikbaar met 2+2 plaatsen, of als strikte tweezitter. De koffer is 368 liter groot, wat 60 procent meer is dan zijn voorganger: de DBS. Tegen het einde van het jaar moet hij bij ons te koop zijn, Aston Martin geeft een prijs op van bijna 236.000 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer