Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Aston Martin Vanquish Zagato Volante – Een liefdesgeschiedenis, part 2

Aston Martin en Zagato hebben op het concours van Pebble Beach het nieuwste resultaat van hun amoureuze verhouding getoond. Na de Vanquish Zagato coupé volgt ook een roadster, de Aston Martin Vanquish Zagato Volante.

Net als de coupé die Aston Martin en Zagato op het concours van Villa d’Este presenteerden, wordt ook de nieuwe vrucht van hun samenwerking op basis van de Vanquish een vrij exclusieve aangelegenheid. Slechts 99 exemplaren zal Aston Martin in zijn basis in het Verenigd Koninkrijk produceren. Maar het resultaat zorgt waarschijnlijk tot in Maranello voor jaloerse blikken.

592 pk

Zagato gaf de roadster een eigen signatuur, met onder meer karakteristieke mistlichten vooraan en een geheel eigen achterdek met led-lichten zoals ook de Vulcan die gebruikt. De flanksignatuur komt beter tot zijn recht in de Volante. Die krijgt ook nog een eigen vouwdak, al is het vouwsysteem dat van de Vanquish Volante. Van voor tot achter krijgt hij een carbonlip, die breder wordt naar achter toe en uitmondt in de diffuser. De V12 kreeg een upgrade naar 592 pk en haalt 100 in iets meer dan 3,7 seconden.

Bridge of Weir leder

Het interieur tot slot kreeg eveneens een bijzondere behandeling. De Volante beschikt over een apart ‘Zagato’ stuur, carbonafwerking en bronskleurige detaillering, en natuurlijk Bridge of Weir leder. De eerste leveringen starten begin 2017, de prijs is onbekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer