Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Aston Martin Vanquish Zagato Speedster & Shooting Brake – Aston & Zagato laten 7de en 8ste kind zien

De Italo-Britse love story is binnenkort aan zijn diamanten huwelijk toe, maar blijkt nog steeds goed voor knappe nakomelingen. Na de Coupé en de Volante krijgen we deze twee spectaculaire nieuwe interpretaties van de Vanquish te zien.

Zoals we al eerder hebben kunnen zeggen, dateert de ontmoeting tussen Aston Martin en Zagato van 1960. Er is passie geweest, maar er zijn ook jaren van stilte geweest waarbij nu eens het ene bedrijf in crisis verkeerde, dan weer het andere. Toch lijkt de huwelijksband nu steviger dan ooit, want in goed een jaar tijd zijn er vier nieuwe, sublieme collector items op de markt gebracht.

Speedster

De 99 exemplaren van de Coupé zijn nog maar net geleverd, de productie van de 99 Volantes is volop bezig en hier krijgen we al de derde interpretatie van de Vanquish volgens Zagato te zien: de Speedster. We zien er de stijlkenmerken van zijn broers in, met ronde lichten, gebeeldhouwde flanken, typische achterlichten en de Zagato ‘Z’ die in 3D over het radiatorrooster loopt… De Speedster heeft geen enkel dak, op de kofferpartij zien we twee bulten die als hoofdsteunen dienen en die doorlopen tot helemaal achteraan. Eigenlijk ook gewoon een andere kijk op de ‘double bubble’ die zo typisch aan Zagato is. De Speedster wordt het meest exclusieve lid van de Vanquish Zagato-familie. De Coupé, de Volante en de laatste variant tellen elk 99 leden, maar van de Speedster komen er slechts 28… die reeds allen verkocht zijn.

Shooting Brake

Er is ook al deze vierde variant aangekondigd van de Vanquish Zagato, al is er nog maar één beeld van: de Shooting Brake.

Die blijft een tweezitter maar moet met zijn verlengde dak wat praktischer zijn. Hij heeft zelfs een gemotoriseerde kofferklep die volgens Aston Martin toegang biedt tot een extreem verzorgde koffer, waar een op maat gemaakte bagageset in past. Het verlengde dak krijgt wel de double bubble.

Daarna volgen er geen versies meer. De productie stopt na deze 99 exemplaren, waarvan de levering start in 2018 en die zoals alle Vanquish Zagato’s over een volledig carbon koetswerk beschikken en een atmosferische 6.0 V12-motor met 600 pk.

Natuurlijk blijven we in het ongewisse over de prijs van deze pareltjes. Al is die van geen belang voor het beoogde clientèle. Aston Martin benadrukt dat sommige klanten er eentje van elk hebben besteld.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer