Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Aston Martin op het Salon van Brussel 2014 - Paleis 12 – Windkracht V12

Aston Martin is een klein merk met een héél grote reputatie dat op de Heizel twee Belgische premières serveert.

In paleis 12 dat voorbehouden is aan de prestigemerken neemt Aston Martin een eerder bescheiden plek in. Toch weet het prestigieuze Britse merk de nodige aandacht naar zijn stand te trekken. Vooral dankzij de Vanquish Volante en de V12 Vantage S die voor het eerst aan het Belgische publiek worden getoond. De gemeenschappelijke noemer van beide modellen: een potente V12 6l die in deze tijden van de excessieve downsizing echt indruk maakt.

Onder de motorkap van de Vanquish Volante is de twaalfcilinder goed voor 573  pk en 620 Nm koppel. Deze mechaniek is gekoppeld aan de Touchtronic zestrapsautomaat die deze elegante roadster een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,1 sec. en een top van 295 km/u bezorgt. Een exclusieve touch kan nog geleverd worden met het ‘Q Program’ van Aston Martin dat een bijzondere personalisatie mogelijk maakt. Hou er wel rekening mee dat het factuurbedrag daarmee stevig boven de ‘basisprijs’ van 269.088 euro kan uitstijgen.

De Vantage S profileert zich als een concurrent voor de Porsche 911 en maakt gebruik van dezelfde V12 om een zeer explosieve cocktail te serveren: 0 tot 100 km/u in 3,9 sec. en een top 328 km/u zegt genoeg! Enkel de toekomstige GT3-versie zal extremer zijn dan deze S-uitvoering.

Veel familialer is de stijlvolle Rapide S met zijn vier zitplaatsen die dan weer een antwoord biedt aan kleppers als de Maserati Quattroporte, Porsche Panamera, Ferrari FF en andere Mercedes CLS AMG.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer