Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Aston Martin Cygnet en Rinspeed UC – 2 coole kleintjes

Met de Aston Martin Cygnet en de Rinspeed UC krijgen we in één dag twee coole kleintjes voorgeschoteld. Saaie stadsmussen? Niet deze jongens. In 2010 wil Aston Martin de Cygnet in productie nemen. Wie goed kijkt, ziet een Toyota iQ achter een Aston-grille verstopt.

En dat is ook wat deze Cygnet is. Het Britse merk wil hem in eerste instantie alleen aanbieden aan eigenaars van bijvoorbeeld een Vantage of een Rapide. Zo hebben zij een milieuvriendelijke Aston in de garage. Anderzijds kan Aston via de Cygnet de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn vloot gevoelig doen dalen. Zonder uitstoot is dan weer de elektrische UC (u see) van Rinspeed, de Zwitserse bedenker van onder meer de duikboot Lotus Elise. In tegenstelling tot de meeste Rinspeed-producten, is de UC wel een haalbare kaart. Het autootje – 2,5 meter lang - haalt 110 km/u en heeft een rijbereik van 120 kilometer. De UC maakt deel uit van een groot mobiliteitsconcept, waarbij je het autootje op de trein kan rijden voor lange afstanden. Een paal waaraan je zijn batterijen kan opladen, boek je via het net. Te bewonderen op het salon van Genève in maart. Rinspeed biedt het concept aan, aan geïnteresseerde fabrikanten, maar heeft zelf geen productieplannen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer