Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Alpine LMP2 – Raceklaar

Vorige week stelde Alpine zijn nieuwe racewagen voor op de Champs-Elysées en ondertussen zijn de eerste testkilometers reeds afgewerkt. Hiermee wordt de reïncarnatie van het legendarische Franse sportwagenmerk wel heel concreet.

Vorig weekend nam de Alpine LMP2 op Circuit Paul-Ricard deel aan de voorbereidende testen op het nieuwe seizoen van de European Le Mans Series (ELMS) en luidde daar de comeback in van het Franse merk op de autosportscene na een afwezigheid van 35 jaar. In 1978 won de Alpine-Renault A442B in handen van Jean-Pierre Jaussaud en Didier Pironi de 24 Uren van Le Mans, waarna de officiële race-activiteiten op een laag pitje werden gezet.

De azuurblauwe Alpine met het nummer 36 zal dit seizoen deelnemen aan de ELMS, die op 13 april in Silverstone van start gaat, en de 24 uren van Le Mans, die dit jaar op 22 en 23 juni worden verreden. De vaste Alpine-piloten zijn de Fransen Nelson Panciatici en Pierre Ragues, die in Sarthe het gezelschap krijgen van hun landgenoot Tristan Gommendy. De Alpine LMP2 wordt aangedreven door een 500 pk sterke Nissan V8 gekoppeld aan een sequentiële zesbak en is goed voor een top van 330 km/u. De ontwikkeling en exploitatie van deze bolide werd door Alpine toevertrouwd aan het ervaren Signatech team.

De nieuwe Alpine racewagen is dus een feit, maar op het nieuwe gamma seriewagens is het echter nog even wachten. Het eerste model met het roemruchte Alpine-logo is pas tegen 2016 gepland. Voor de ontwikkeling van hun sportwagens gingen Alpine en het moederhuis Renault een joint venture aan met de Engelse constructeur Caterham, die gespecialiseerd is in de productie van kleine series rasechte sportwagens. Dit kan niet anders dan stevig vuurwerk geven!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer