Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Alpine A110 Cup – Nog niet op de weg, maar al klaar voor circuit

We wachten nog steeds vol ongeduld op de eerste mogelijkheid om de nieuwe Alpine A110 te testen op de weg. Maar Alpine heeft wel al een raceversie klaar, en kondigt zelfs al een eigen cup aan.

Dat wordt vanzelfsprekend de A110 Cup, die in nauwe samenwerking is ontwikkeld met Signatech. Dat is ook Alpines partner in de LMP2-klasse in Le Mans. De auto is ontwikkeld voor de Alpine Europa Cup, een voor privé-rijders voorbehouden kampioenschap met manches in Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland en België. Zijn er liefhebbers?

18 pk meer

De Alpine A110 Cup is natuurlijk gebaseerd op de straatversie van de sportieve Franse berlinette, maar dan met belangrijke wijzigingen. Het onderstel is helemaal afgesteld op circuitgebruik, het interieur is ‘van overbodige details ontdaan’, en hij krijg alle veiligheidsvoorzieningen die de FIA oplegt. De Alpine A110 is al niet licht en niet hoog, maar de Cup gaat in alles nog een stapje verder. Hij komt nog 4 centimeter lager te liggen en verliest nog 53 kilogram, voor een totaal van 1.050 kilogram.

Onder de motorkap vinden we de motor terug van de straat-Alpine, maar dan nog 18 pk sterker voor een totaal van 270 pk. Het koppel blijft ongewijzigd: 3220 Nm. De versnellingsbak is wel specifiek voor de Alpine A110 Cup ontwikkeld. Het gaat om een sequentiële zesbak die door Signatech en 3MO is geprepareerd. De auto krijgt ook een sperdifferentieel.

De Alpine A110 Cup kost 100.000 euro, exclusief BTW. Wie deel wil nemen aan de Europa Cup zal zich wel moeten haasten. Dit jaar worden er slechts 20 van deze Alpines gebouwd. De eerste meeting staat gepland voor 1 en 2 juni 2018 in Paul Ricard in Frankrijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer