Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Alfa Romeo TZ3 Corsa – De allermooiste

De Italiaanse carrossier Zagato heeft nauwe, historische banden met zowel Ferrari als Alfa Romeo. Op vraag van een verzamelaar maakte Zagato deze TZ3 Corsa, om het honderdjarig bestaan van Alfa Romeo te vieren.

Mensen met smaak, ze bestaan nog. De Duitser Martin Kapp is er zo èèn. De verwoede autoverzamelaar vroeg aan carrossier Zagato een uniek exemplaar te maken op basis van de Alfa Romeo 8C. De TZ3 Corsa is het resultaat.

Zagato en Alfa Romeo, de samenwerking gaat ver terug. Alfa bestaat dit jaar een eeuw, de eerste keer dat Alfa en Zagato de handen in elkaar sloegen, is 90 jaar geleden. Vooral in competitie reeg de tandem Alfa Romeo-Zagato de overwinningen aaneen. Reden genoeg voor Zagato om in te gaan op de vraag van collectioneur Martin Kapp om ‘een specialleke’ te bouwen.

Zagato benadrukt dat de TZ3 Corsa niet zomaar een concept car is, maar een rijdende racewagen. Met TZ3 verwijst Zagato naar de beroemde TZ en TZ2 racewagens, en dat niet alleen in naam, maar ook in vormgeving. Toegegeven, vernieuwend is het allemaal niet, maar jongens, wat een schoonheid. En hard gaat hij ook. Het carbon buizenchassis van de 8C en diens 4.2 V8 vormen de basis. Dankzij het aluminium koetswerk geeft Zagato een totaalgewicht op van 850 kilogram. Een pluimpje voor de 420 pk, dat dankzij een sequentiële zesbak de sprint naar 100 aflapt in 3,5 seconden en topt boven 300 km/u.

Op zoveel schoonheid valt geen prijs te plakken. Of toch. Zagato trok met de TZ3 Corsa naar het befaamde beauty concours in de tuin van de Italiaanse Villa d’Este, en wandelde er met de publieksprijs in de categorie ‘concept cars en prototypes’ buiten. De enige prijs die telt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer