Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Alfa Romeo & Mazda – Samen sportwagens maken

Opwindend nieuws: Mazda en Alfa Romeo gaan samen nieuwe roadsters maken, op basis van de volgende MX-5. De echte Alfa Spider kan dus terugkeren.

De overeenkomst tussen de Fiatgroep en Mazda leest helder. De samenwerking komt er op neer dat de Italianen de door de Japanners ontwikkelde MX-5 zullen gebruiken om een nieuwe kleine Alfa Romeo roadster te bouwen.

Het beste van twee werelden eigenlijk, want Fiat CEO Sergio Marchionne geeft letterlijk toe dat Mazda op roadstervlak zijn gelijke niet kent. Een beetje jammer wel, wanneer je weet dat Alfa vroeger zelf moeilijk te kloppen was in dit domein. Maar laten we dit maar aan ons voorbij laten gaan, want deze samenwerking biedt uitzicht op een razend interessante nieuwe Spider bij Alfa Romeo. ‘Hiermee maken we duidelijk dat we nog geloven in de toekomst van Alfa Romeo’, geeft Marchionne nog mee.

Voor Marchionne zijn er duidelijk geen heilige huisjes meer, want Mazda zal de Alfa Romeo in huis produceren in Hiroshima. De ‘Alfa Lomeo Spidel’ wordt verwacht vanaf 2015. Wat Mazda betreft, schuilt hier een kans in om meer te produceren en dus meer te verdienen. Een opsteker die de kleine constructeur wel kan gebruiken.

De overeenkomst moet nog definitief worden bekrachtigd in de tweede helft van het jaar. Mazda en Fiat onderzoeken of er nog andere vormen van samenwerking mogelijk zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer