Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Alfa Romeo Giulia Carabinieri – Hartkloppingen

Alfa Romeo heeft de Italiaanse Carabinieri twee nieuwe Giulia’s Quadrifoglio bezorgd. Snelle auto’s met een bijzondere missie: ze moeten instaan voor het transport van… donorharten.

We moeten daar eerlijk in durven zijn: dit is niet hetzelfde als de supersportwagens waarmee de politie van Dubai zo graag pronkt. Maar de Italiaanse ordehandhavers zijn op dat vlak toch ook verwender dan andere collega’s. Al twee keer kreeg de Italiaanse politie een Lamborghini met zwaailicht geleverd. Deze keer komen de snelle wagens echter van bij Alfa Romeo. Ze vormen een nieuw hoofdstuk in een lange traditie.

Giulia 2

De Carabinieri kregen in mei de sleutels overhandigd van een auto waar het liefhebberspubliek reikhalzend naar uitkijkt: de Alfa Romeo Giulia. Niet zomaar een Giulia bovendien, maar de Quadrifoglio. Die moet met zijn 2.9 V6-biturbo motor met 510 pk niet veel onderdoen voor de Lamborghini’s van de politiecollega’s. Het Carabinieripak staat de Alfa Romeo Giulia uitermate goed. Hij sluit zo aan in een lange rij van Alfa’s die de staat hebben gediend. Naast de oorspronkelijke Giulia waren er ook de 75, de 155 en de 156. Om er slechts enkele te noemen.

Hart

Deze Giulia’s zullen alleen voor bijzondere taken worden ingezet, zoals de begeleiding van internationale politieke toppers en vooral voor het snel transport van donororganen. Daarom zijn deze Giulia’s ook voorzien van een specifieke koelbox. Je moet dus niet meteen verwachten dat je er door eentje aan de kant zal worden gezet in Italië. Een beetje jammer, je zou er haast om smeken om er eens in te mogen zitten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer