Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Alfa Romeo 4C – OK, 51.500 euro dus

Ha eindelijk, we kennen de prijs van de Alfa Romeo 4C. De meest tot de verbeelding sprekende Alfa sinds enige tijd moet dus 51.500 euro kosten.

De 27 exemplaren die België toegewezen kreeg van de speciale ‘Launch Edition’ zijn reeds verkocht. Het wordt dus rijtje schuiven bij de dealer vanaf oktober voor wie nog één van de 1.000 stuks wil reserveren die Alfa voor Europa voorbehoudt. Alfa plant een totale jaarlijkse productie van 3.500 stuks.

895 kg

Zo, daarmee is dus duidelijk dat de 4C echt geen koopje wordt, al ligt in Luxemburg de prijs iets lager. Maar de 4C belooft echt een uitzonderlijke auto te worden. Achterwielaandrijving, carbon chassis en veel aluminium, geen stuurbekrachtiging (net zoals een Lotus Elise). De 1.8 turbobenzine pompt 240 pk op, die 895 kg in beweging te brengen hebben. Dat zijn supercarverhoudingen die hem in staat stellen om in 4,5 seconden aan 100 te staan. De top bedraagt 258 km/u. En moeten we het nog eens zeggen: dit is het meest verleidelijke product dat Italië voortbrengt sinds Monica Belluci.

Nu moeten we alleen nog uitvissen of hij evengoed presteert op asfalt als hij op het scherm doet uitschijnen. We proberen zo snel mogelijk een rit te versieren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer