Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: 7 nieuwe Opels in 2017 – Goede voornemens

Sinterklaas is er vroeg bij dit jaar. Opel kondigt aan dat het in 2017 liefst zeven nieuwe modellen lanceert.

Opel heeft zijn nieuwjaarsbrief reeds uit. De Duitse tak van General Motors plant een groot modellenoffensief na enkele jaren waarin het merk wel goede producten had, maar daar niet de grote doorbraak mee kon forceren. Dat mag anders, vindt men bij Opel.

Om te beginnen is er natuurlijk de Ampera-e, de volledig elektrische Opel op basis van de Chevrolet Bolt. In theorie goed voor een rijbereik van 500 kilometer met één laadbeurt. Zelfs al zal je in de praktijk al blij mogen zijn met 400 kilometer in de praktijk, dan nog doet de Ampera-e op één been beter dan het merendeel van zijn concurrenten.

Insignia’s

Een groot deel van het productoffensief komt voor rekening van de Insignia. Zo komt er met de Insignia Grand Sport nog eens een grote nieuwe Opel, wat ook al weer van de Senator geleden was. Ja, Google die maar even. De Grand Sport krijgt vierwielaandrijving en Opel stelt een sportieve rijdynamiek in het vooruitzicht. Nog in de Insigniafamilie mogen we ons opmaken voor een Sports Tourer, een grote sportieve break die trekjes krijgt van de Opel Monza Concept uit 2013. En daar komt nog een vrijetijdsbreak bij in de vorm van de Insignia Country Tourer, met vierwielaandrijving en een stoer uiterlijk.

Crossovers

Volgen nog: een nieuwe, meer comfortabele Vivaro en een nieuwe kleine crossover naast de Mokka X, de Crossland X. Tussen de Astra en de Zafira schuift Opel tenslotte ook nog een crossover in. U zal veel over Opel lezen volgend jaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer