Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Toyota Yaris III – Generatiewissel

Toyota heeft een nieuwe Yaris klaar. Binnenkort mogen we hem in detail gaan bewonderen, maar hier zijn al de eerste beelden en gegevens.

Iets groter, iets sjieker en iets moderner, zo laat de derde generatie Yaris zich samenvatten. In september beleeft hij zijn publieksdebuut op het Autosalon van Frankfurt, in het najaar gaat hij in de verkoop.

Een grote verrassing is de nieuwe Yaris niet meer, omdat Toyota tijdens het Salon van Genève al een kant-en-klare conceptversie had laten zien. De verschillen zijn miniem. Tegenover de huidige generatie wint de Yaris wat aan sportiviteit. Hij zal net als zijn voorgangers in de Franse fabriek in Valenciennes van de band rollen.

Handige bediening

Bij de vormgeving van het interieur ging veel aandacht uit naar klassevolle materialen en een maximum aan overzichtelijkheid en gebruiksgemak. Zo introduceert Toyota in de Yaris het handige TouchTM navigatiesysteem, dat kan uitgebreid worden tot een Touch&Go navigatie, met kaarten via Google Maps en internetverbinding.

3 motoren

De drie geplande motoren zijn oude bekenden. Zo is er de 1.0 VVT-i benzine met 69 pk, net als de 1.3 VVT-i met 99 pk. De 1.4 D4-D diesel met 90 pk is de zuinigste keuze, met een gemiddelde van 4,2 l/100 km. In 2012 volgt ook een hybride variant van de Yaris.

Op prijzen is het nog wachten. (mh/spx)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Toyota

Klik hier en zoek uw occasie Toyota Yaris III tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Toyota Yaris III, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer