Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Toyota Yaris Facelift – Minder lief

Toyota toont hoe de Yaris er na zijn facelift uitziet. Sommigen twijfelden nog of Toyota wel echt van zijn braaf imago afscheid heeft genomen. Misschien dat deze beelden de laatste twijfel wegnemen.

De Toyota Yaris krijgt met de update een snuit die heel hard doet denken aan die van de eerder voorgestelde Aygo. Diens karaktervol gezicht maakte heel wat tongen los. Nu komt ook de Yaris uit zijn schulp, om een heel wat extroverter karakter te tonen. De achterkant van de auto volgt mee die trend, met onder meer led-lichten en een achterbumper waar meer aandacht voor detail was. Zo krijgt hij een nep-diffusor.

Voor wat het interieur betreft, lijkt Toyota naar de opmerkingen van de klanten en gebruikers te hebben geluisterd. Zo is de waarneembare kwaliteitsindruk een stuk verbeterd en ook het ruimtegevoel neemt toe. Zonder de personaliseringsdrang na te apen van de hippe stadswagens als de Citroën DS3 of de Mini, verbreedt Toyota toch ook het beschikbare kleurenpallet en de mogelijke uitrustingen op de optielijst.

Herwerkt onderstel

De mechaniek blijft ook nu dezelfde. Toyota zweert bij de 1.0 en 1.3 benzinemotoren, de 1.4 diesel en de hybride. Wel is de ophanging aangepast, en moeten zowel verbeteringen in het comfort als in de wegligging merkbaar zijn.

We zouden maar wat graag zien dat Toyota nog eens een sympathieke sportieve variant brengt, zoals de amusante TS uit de eerste generatie Yaris. Maar dat zal precies voor een volgende keer zijn.

De Toyota Yaris facelift staat deze zomer bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer