Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Tesla Model X – Tesla gaat 4x4

Dat Tesla in Detroit een elektrische SUV onthulde was niet de grote verbazing. Wel het innovatief vleugeldeurenconcept achteraan maakt duidelijk dat het Amerikaanse merk nog lang niet klaar is met zijn vernieuwingsproces.

De Model X – beschikbaar vanaf volgend jaar – is geen sportwagen. Dit is een echte SUV en dus kan er voor een krachtige versie met twee elektrische motoren worden geopteerd, een voor de voorwielen en een op de achtertrein. Tesla stelt twee batterijopties voor: 60 kWu en 85 kWu. Met die laatste in Performance-versie kondigt Tesla de sprint naar 100 km/u aan in goed vijf seconden. Vierwielaandrijving is mogelijk.

De Model X gaat zich met prestigieuze SUV’s meten als de Range Rover en de Mercedes GL. Naast zijn elektrisch vernuft – over een rijbereik is momenteel nog niets bekend – heeft Tesla ook nagedacht over de toegankelijkheid achteraan van een zevenzitter. Het merk kwam met vleugeldeuren achteraan op de proppen om de instap naar achter comfortabel te houden.

De eindprijs ligt nog niet vast. Tesla stelde zijn nieuweling net voor in Detroit, en accepteert de eerst reserveringen, mits een borg van 5.000 dollar. Die eerste leveringen worden in de VS verwacht begin 2014.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer