Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Suzuki in Genève – Een versnelling hoger

Suzuki is niet het meest dynamische merk op de markt. Wanneer het goed gaat, is elke paar jaar een nieuw model te vieren, met inbegrip van facelifts. Maar vorig jaar beloofde Suzuki beterschap: vanaf nu mogen we ons jaarlijks aan een nieuwe Suzuki verwachten.

Om de daad bij het woord te voegen, rolt Suzuki in maart in Genève twee concepts uit. Ze dragen namen die doen denken aan de robots uit Star Wars.

IK-2

Deze concept (foto bovenaan) brengt Suzuki terug naar het segment van de compacte auto’s, een segment waar Suzuki sinds de Baleno niet meer aanwezig was. Het is moeilijk om op basis van een silhouet al af te leiden of we hier met een concept te maken hebben die al nauw bij een productiemodel aanleunt, of dat het hier nog echt om een studiemodel gaat. Indien, zoals bij de jongste nieuwe Suzuki’s, het gaat om een leuk sturend onderstel, met een mooi evenwicht tussen dynamiek en comfort, met zuinige motoren en zeer scherpe prijzen, dan heeft Suzuki nog wel een rol te spelen. Met wat meer moeite voor het design en de presentatie van het interieur, zou Suzuki het met name de Koreaanse merken kunnen lastig maken.

iM-4

Het persbericht heeft het over een mini-4x4. Geen ‚mini-SUV’ of ‚mini-crossover’ dus, maar mini-4x4. Zo’n echt modderploeteraartje zoals Suzuki er een patent op heeft. Dan denken we aan de Jimny, die in 2017 na 19 jaar trouwe dienst mag afzwaaien. Zou Suzuki diens vervanger al twee jaar voor datum een eerste keer laten zien? En indien niet, wat is dit dan? Antwoord op 3 maart.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer