Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Suzuki Ignis – Is dit wel een comeback?

Nee, het vraagteken staat er niet om de comeback in twijfel te trekken. Het staat er vooral om mensen op de hoogte te brengen dat er al een Suzuki Ignis heeft bestaan, en dat het daarom om een comeback gaat.

Je moet al een encyclopedische autokennis hebben, of een geheugen voor de rallysport, om te weten dat Suzuki tussen 2000 en 2008 een Ignis in het gamma had. Niet eens een miskleun, want hij was een bescheiden succes. Zelf houden we nog goede herinneringen over aan onze test met de Suzuki Ignis Sport met 109 pk. Bovendien, eigenlijk was de Suzuki Ignis een voorloper: hij was een mini-crossover op een moment dat er nog geen sprake was van Nissan Jukes, Renault Capturs of de Fiat 500X.

Opnieuw dus

De nieuwe Ignis is dus na de Baleno de tweede concrete verwezenlijking van Suzuki concepts waarover we u eerder al spraken. We hadden het toen over de iM-4 concept, maar dachten dat deze de voorloper was van een nieuwe Jimny. Een inschattingsfout dus. De nieuwe Suzuki Ignis beleeft zijn debuut op het Autosalon van Tokio in november. Hij krijgt dezelfde motoren als de nieuwe Baleno: een 1.0 turbo drievilinder en een lichte hybride 1.2. Wat u hier ziet is echt de definitieve versie zoals Suzuki hem in de showrooms ziet. Het bevestigt dat Suzuki echt opnieuw met design bezig, want het permitteert zich zelfs een kleine verwijzing naar de Fronte Coupé uit de jaren ‚70 achteraan. Opnieuw, wie een encyclopedie staan heeft…

Air Triser

Nu we het toch over het Salon van Tokio hebben, willen we u deze Air Triser concept van Suzuki niet onthouden. Een ideetje voor een kleine monovolume van 4,2 meter lang, 1,7 meter breed en 1,8 meter hoog. Hij beschikt over drie stoelenrijen. Niet alleen vinden we hem zo knap dat we hem graag op onze wegen willen zien, alleen al zijn stoelindeling verdient een ommetje. Want je kan ze allemaal draaien waardoor er een gezellig salon ontstaat.

Het ontbreekt bij Suzuki dus niet aan inspiratie, en al evenmin aan technologische savoir-faire. Nu is het alleen nog een kwestie van durf. De Ignis doet het beste vermoeden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer