Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Subaru WRX STi – Hoge verwachtingen

Subaru toonde in Detroit eindelijk nog eens een nieuwe STI. De WRX STI staat klaar om te klauwen naar al wie zijn titel bedreigt. Het merk lijkt wel vergeten dat het al lang niet meer in de rallysport aanwezig is met een fabrieksteam..

De WRX STI blijft een boxer. De 2.5 viercilinder met turbo en intercooler pompt 305 pk piekvermogen op. De grote vleugel lijkt een noodzaak om hem op de weg geplakt te houden. Typisch aan STI, is de ingrijpende behandeling. Zo staat de WRX STI op een 2,5 cm langere wielbasis dan de WRX om de wegligging te verbeteren. De zesbak is verbeterd met het oog op kortere schakeltijden, en hij stuurt nog scherper. Een middendifferentieel stuurt het vermogen naar de wieltrein die er om smeekt.

Snel

Subaru geeft nog geen prestatiecijfers vrij. Maar wanneer de gewone WRX met zijn 300 pk als 255 km/u haalt en in 5,2 seconden aan 100 staat, duikt de lichtere WRX STI misschien wel onder 5 seconden.

Rallyplannen heeft Subaru er niet mee, maar het merk wil hem wel inzetten in de 24 Uren van de Nürburgring. In de deuren zijn carbonelementen ingewerkt, het dashboard kreeg metaalinleg. De boordcomputer krijgt functies die je normaal met autosport associeert. We mogen hem bij het begin van de zomer verwachten. (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer