Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Subaru Trezia – Met Toyota-roots

Subaru is tegenwoordig een dochtermerk van Toyota, en dat is de producten aan te zien. Deze Trezia is een kopie van de Toyota Verso-S.

De Trezia is een herwerkte versie van de Toyota Verso-S, die zelf ook nog bij ons op de markt moet debuteren. Het gaat hier om een compacte monovolume, al heeft Subaru het zelf liever over ‘new compact smart wagon’. Het verschil schuilt hem in het licht andere design van de Subaru.

De Trezia debuteert op de Japanse markt, Subaru hoopt er jaarlijk 12.000 stuks kwijt te kunnen. ‘Binnen afzienbare tijd’ zal hij ook in Europa op de markt verschijnen. Hij komt als extraatje het Subaru-gamma binnengeslopen. Het merk wil zo nieuwe kopers aantrekken, zowel onder de jonge gezinnen, als bij de jonge senioren.

CVT

Twee benzinemotoren zijn voorlopig voorzien: een 1.3 en een 1.5 Beide zijn gekoppeld aan een traploze CVT-versnellingsbak. Op het krachtigste model zal je ook manueel kunnen schakelen (7 versnellingen) via schakelhendels aan het stuur.

Subaru wil het met de Trezia opnemen tegen onder andere de Honda Jazz. Op prijzen en precieze lanceringsdata blijft het vooralsnog wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer