Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: SsangYong – Oude stijl Vs nieuwe stijl

De Koreaanse constructeur brengt twee nieuwigheden naar Genève: een concept en een nieuw model dat binnenkort al bij de dealers staat. Beide laten toe de huidige designtaal met de toekomstige te vergelijken.

Enkele weken geleden toonden we u nog een eerste glimps van wat de nieuwe Rodius wordt. Een eerste glimps vervulde ons met hoop. Nu krijgen we eindelijk de eerste foto’s te zien.

Oude stijl

Sinds de wederopstanding was het een van de meestbesproken onderwerpen. Zou de nieuwe Rodius – nou ja – minder weerzinwekkend zijn dan de vorige? We kregen een ‘ja’ op het hart gedrukt. Het verdict nu? Hij lijkt toch vooraan al een hele verbetering ten opzichte van de vorige generatie. Smachten we ernaar? Hm, dat is misschien wat veel gevraagd.

Achteraan moeten nieuwe lichtblokken het vreselijke design van de vorige generatie doen vergeten. Want SsangYong mag hem dan wel nieuw noemen, in feite gaat het over een zeer ingrijpende facelift. Dit houdt in dat de Rodius wel ontzettend ruim blijft, vierwielaandrijving kan krijgen en over een uitstekend rijcomfort zal beschikken zoals we ons herinneren uit de 2.0 turbodiesel van de Korando en de Actyon.

Nieuwe stijl

Voor de knappere stijloefening moeten we bij SIV-1 concept zijn, een voorproefje van een compacte crossover. Op dit moment kennen we alleen zijn afmetingen: 4,5 meter lang, 1,88 meter breed, 1,64 meter hoog en een wielbasis van 2,70 meter. Dat maakt hem een concurrent van de Ford Kuga en de VW Tiguan. Of zelfs van de Range Rover Evoque, wanneer SsangYong er in slaagt zijn premiumambities waar te maken. Het vervolg ontdekken we in Genève.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer