Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Seat Ibiza ST – Groot geschapen

Dankzij de IBZ concept car die nog op het salon van Brussel te zien was, is er weinig verrassend aan de productieversie van de Ibiza break, pardon, ST.

De Ibiza ST is uiteindelijk bijna integraal een doorslagje geworden van die IBZ, minus de funky achterlichten en de weggewerkte deurklinken. Alleen ontbrak het ons aan cijfergegevens voor het productiemodel, en die zijn wel interessant. Zo beschikt de Ibiza ST in gewone configuratie over een koffer van 430 liter, en daarmee doet hij slechts 12 liter slechter dan de Exeo ST. Die laatste is wel 43 centimeter langer.

.

Ook binnen zijn segment biedt de Ibiza ST meer kofferruimte dan de meeste van zijn concurrenten (Skoda Fabia Combi, Renault Clio Grandtour, Peugeot 207 SW,...). De ST is met zijn lengte van 4,23 meter 18 centimeter langer dan de gewone Ibiza. Hij neemt het motorenpallet over, en introduceert twee nieuwe versies: een 1.2 TSI benzine met 105 pk en een 1.2 TDI met 75 pk. Prijzen en lanceringsdata deelt de Belgische invoerder nog niet mee. Seat stelt de Ibiza ST op het salon van Genève voor.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer