Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Renault ZOE – Elektrische Clio

Renault blijft inzetten op de elektrische auto. Nadat de Fransen eerder al de Fluence Z.E., Kangoo Z.E. en Twizzy lanceerden, is er nu de ZOE. Zeg maar de elektrische Clio.

4,09 meter langs is de knappe kleine. Hij is van bij het begin ontworpen als Zero Emission-auto (Z.E.). De elektrische motor kan 88 pk piekvermogen ontwikkelen. Zijn kracht krijgt hij van een 22 kW/u lithium ion batterijpack. Renault geeft zelf een indrukwekkend rijbereik van 210 km op. En zelfs wanneer dat in de praktijk 150 km zou zijn, dan staat de ZOE nog aan de top in zijn categorie. Opladen kan via een snellaadpaal in 30 minuten.

Renault plakt een prijs van 20.600 euro op de ZOE, maar daar moet je wel nog een maandelijkse leaseprijs van 79 euro bijtellen voor de huur van de batterij. De topversie kost 22.400 euro. Bestellen kan vanaf nu, de eerste leveringen worden tegen het einde van het jaar verwacht.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

hyundai-ioniq-5-n-line-model-0324-exterior-02 jpg bfc off

Facelift: Hyundai Ioniq 5, nu ook als N-Line (2024)

Autonieuws
Dodge-Charger-2024 01

Nieuw: Dodge Charger is elektrische musclecar (2024)

Autonieuws
Ford-E-Scort-Render 01

Ford E-Scort: Dit had opvolger Ford Focus kunnen zijn

Autonieuws
Ontdek meer