Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Renault Mégane CC – Voortborduren

Renault heeft de Coupé-Cabrio versie van de Mégane klaar. Hij wordt in Genève voorgesteld.

Naast de Wind stelt Renault in Genève nog een cabrio voor: de Mégane CC. Daarmee telt de Mégane-familie intussen zes carrosserievarianten. Opvallend aan de Mégane CC is zijn quasi volledig glazen vouwdak (standaard), dat na een druk op de knop in 21 seconden in de koffer verdwijnt. Met het dak weggeborgen, houd je nog 211 liter over. In coupévorm groeit die aan tot 417 liter.

Vierzitter

De Mégane CC is een vierzitter. Een standaard windnet aan de achterste hoofdsteunen laat toe tot 90 km/u te cruisen met vier aan boord zonder veel windrumoer. Wie comfortabel sneller wil, moet de achterste plaatsen opofferen voor een extra windnet.

80% stijver

Ten opzichte van de vorige generatie Mégane CC, is de stijfheid van het koetswerk met 80% toegenomen, wat toelaat om meer van de performante diesel- en benzinemotoren te genieten. Bij de benzines zijn er een 1.6 met 110 pk, een 1.4 TCe turbo met 130 pk en een 2.0 TCe van 180 pk. Het dieselpallet reikt van 110 pk tot 160 pk. Alle motoren zijn uitgerust met manuele zesbakken, behalve de 110 pk turbodiesel. Die kan in optie de dubbele koppelingsbak EDC krijgen.

Deze lente nog komt hij bij ons op de markt, maar het is nog even wachten op prijzen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer