Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Porsche Macan – Baby-Cayenne wordt Macan

De nieuwe kleine SUV van Porsche heeft een naam. Hij zal Macan heten. In 2013 start de productie.

Tot nu hadden we gegokt op Cajun, maar het zal dus Macan worden, wat in Indonesië synoniem staat voor tijger. Samen met de naam, laat Porsche ook al een eerste schets los. Zo hebben we al een idee van hoe hij er uit zal zien.

De Macan zal van de band rollen in Leipzig, maar Porsche mag grotendeels in de onderdelenkast van Audi’s Q5 grabbelen voor zijn eigen kleine SUV. Niets nieuw, want ook de Cayenne is verwant aan de VW Touareg.

De schets geeft vooraan weer dat er wat verwantschap zal zijn tussen de Cayenne en de Macan. Verwacht wordt dat de kleine SUV rond 4,50 meter lengte zal eindigen, wat toch een stuk minder is dan de 4,85 meter lange Cayenne.

Porsche verwacht volgens insiders jaarlijks 50.000 stuks van de Macan aan de man te kunnen brengen. Die zal hoe dan ook meer luxe-SUV dan sportwagen zijn, maar met de Cayenne bewees Porsche ook al dat het daar commercieel munt uit weet te slaan. (mg/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer