Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Peugeot 208 – De terugkeer van de flair?

Op een moment dat Peugeot zelfs nog de 206 naast de 207 verkoopt, krijgen we de eerste beelden van diens opvolger te zien: de 208. Die debuteert volgend voorjaar tijdens het Autosalon van Genève.

Belangrijk: net als enkele andere constructeurs vindt ook Peugeot dat stadswagens genoeg gegroeid zijn. De 208 krimpt in de lengte zelfs met 7 cm ten opzichte van de 207. Hierdoor duikt hij opnieuw onder de 4 meter-drempel, met zijn 3,97 meter. In de hoogte wint hij wel een centimeter: 1,47 meter.

In het design is ook opnieuw wat meer Franse flair gekropen. Hij straalt zelfvertrouwen uit, en beschikt over opvallend gesculpteerde flanken. Vooraan neemt het radiatorrooster opnieuw normale proporties aan, en vallen vooral de lichtblokken op met hun geïntegreerde led-dagrijlichten.

Meer plaats

Hoewel kleiner, zou er in de 208 meer ruimte moeten zijn voor de passagiers dan in de 207 het geval was. Achteraan is er bijvoorbeeld 5 cm meer beenruimte. Bovendien nam het koffervolume toe van 270 tot 285 liter. Je merkt dat Peugeot goed over de indeling van de 208 heeft nagedacht, want de wielen zijn omzeggens in de hoeken van de carrosserie gedrongen.

In het interieur vallen het kleine stuur en de hooggeplaatste instrumenten op. Centraal steekt een multimedia aanraakscherm. Een head up display dat rij-info projecteert op de voorruit is eveneens beschikbaar.

Lichter

Bijzonder leuk is dat Peugeot een enorme gewichtsbesparing realiseerde voor een auto van dit formaat. In sommige gevallen loopt het zelfs op tot 173 kg, terwijl de 208 gemiddeld 110 kg lichter is dan de 207. De lichtste 208 zou zelfs maar 975 kg wegen.

Precieze details over de motoren geeft Peugeot nog niet vrij. Wel weten we dat 4 van de 5 turbodiesels over stop/start beschikken. De zuinigste zou met gemiddeld 3,4 l/100 km rondkomen. Ervaring met de 207 99 gram-versie heeft ons geleerd dat dit cijfer vaak haalbaar is in de praktijk ook. Bij de benzines zijn nieuwe 1.0 en 1.2 driecilindermotoren voorzien, waarbij de zuinigste genoeg heeft aan 4,3 l/100 km.

In april is hij te koop, aan een basisprijs rond 12.000 euro. (mh/jd)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Peugeot

Klik hier en zoek uw occasie Peugeot 208 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Peugeot 208, en een selectie van tweedehandse Peugeot’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer