Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Mitsubishi ASX – Krimpbeurt

Mitsubishi pakt in Genève uit met deze ASX. Met zijn lengte van 4,30 meter is hij een rivaal voor de BMW X1 en de Hyundai ix35.

De ASX (Active Smart Crossover) deelt zijn onderstel met de grotere Outlander en de Lancer. In Japan wordt hij nu gelanceerd als RVR, bij ons verschijnt hij in de toonzalen in de lente. Nieuwe diesel De ASX is beschikbaar met voor- en vierwielaandrijving, en een gloednieuwe turbodieselmotor. Het gaat om een 1.8 viercilinder common rail, die voldoet aan de EuroV-uitstootnormen. Hij is goed voor om en bij 140 pk, maar zal in België ook in een dichtgeknepen versie met 115 pk beschikbaar zijn. Dit maakt een BIV (Belasting op Inverkeerstelling) van 123 euro, in plaats van 495 euro. De motor is standaard uitgerust met een start/stop-systeem en een manuele zesbak.

Op een benzinemotor is het wachten tot het najaar, evenals op de dubbele koppelingszesbak. Prijzen voor deze vijfzitter kan Mitsubishi nog niet geven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer