Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Mercedes A 45 AMG – Op 911-terrein

Het was ons bij een ritje op de passagiersstoel met een prototype van de Mercedes A 45 AMG al opgevallen. Dit is heel serieus gerief. Nu is hij klaar voor zijn officiële debuut in Genève. De cijfers zijn indrukwekkend.

De A 45 AMG is uitgerust met een 2.0 biturbomotor waar AMG al zijn kennis heeft in mogen etaleren. Dat resulteert in 360 pk en 450 Nm. 180 pk per liter cilinderinhoud, een cijfer dat recht uit de motorsport lijkt te komen.

4Matic

Geen wonder dat Mercedes opteert voor 4Matic vierwielaandrijving om al dit vermogen vrij spel te geven. In gewone omstandigheden is hij op de voorwielen aangedreven, wat mee helpt te verklaren hoe Mercedes aan een opgegeven gemiddeld verbruik van 6,9 l/100 km (CO2: 161 gr/km). Een zeventraps automaat is standaard, met schakelsoftware van de SLS. Een ‘race start’ zit ingebouwd.

Edition 1

Met die ‘race start’ haal je de sprint in 4,6 seconden, terwijl de top begrensd is op 250 km/u. Bijzonder snelle cijfers, waarmee deze A-klasse voor onrust zorgt bij Porsche. Een gewone 911 Carrera is 0,2 seconden trager, alleen de Carrera S blijft de Mercedes net voor. De A-klasse kreeg een aangepaste AMG-ophanging en een sportiever ingesteld ESP. Standaard rust hij op 18-duims velgen. We hebben nog geen idee wat hij gaat kosten, maar het wordt vast niet weinig. Er is een bijzondere ‘Edition 1’ op komst. Die krijgt een witte carrosseriekleur met grafietkleurige striping. Op de zijspiegels, grille en de achterspoiler krijgt hij rode accenten. Aparte 19-duims AMG-velgen maken deel uit van het pakket. In juni komt hij in Duitsland op de markt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer