Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Mazda MX-5 – 100 kilogram lichter

Mazda heeft zijn nieuwe MX-5 terzelfder tijd onthuld in Barcelona, Tokio en Monterey (VS). Hij debuteert volgend jaar, en later volgt er ook een Alfa Romeo-versie van.

Dit is de nieuwe Mazda MX-5, de vierde generatie intussen. Mazda vond met de MX-5 de roadster opnieuw uit, en maakte er een succesnummer van. Van de nieuwe hebben we nog niet veel details, maar hij oogt wel knap op het eerste gezicht. Het enige wat Mazda nu al vrijgeeft, is het gewichtsverlies van 100 kg. Dat moet de nieuwe MX-5 nog dynamischer maken.

Dat gewichtsverlies komt van de Skyactiv-maatregelen. Hij krijgt ook al zeker de 2.0 benzine uit die Skyactiv-generatie. Dat blijft wel een klassieke atmosferische motor, dus geen turbo of compressor om het vermogen op te drijven. Maar dat heeft in de MX-5 nog nooit het rijplezier in de weg gestaan.

Begin volgende week brengen we een uitgebreid verslag van de lancering van de MX-5.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer