Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Mazda 2 – De 3 in ’t klein

De nieuwe Mazda 2 wil veel liever door het leven gaan als een mini-3. Met zijn groot radiatorrooster en licht agressieve ogen, straalt hij een bijzondere dynamiek uit. In Parijs in september laat Mazda hem voor het eerst zien.

Mazda kiest in eerste instantie voor drie viercilindermotoren van 1.5 liter groot. Het vermogen ligt iets boven 100 pk. Iets na de introductie in het voorjaar van 2015 volgt een nieuwe 1.5 dieselmotor die Mazda ontwikkelde. Die moet onder 4 l/100 km duiken, wat perfect mogelijk moet zijn met de Mazda 2 die nauwelijks een ton weegt. Schakelen verloopt manueel of automatisch.

Internet in de auto

Wat elektronica betreft, wil Mazda met een groot aanbod aan veiligheidssystemen uitpakken, en verbeterde koppelingsmogelijkheden voor smartphones. Mazda voert het MZB Connect uit de 3 ook op de 2 in. Naast audio- en navigatiemogelijkheden, brengt dit ook internet in de auto. Dan gaat de wereld van internetradio open, terwijl je ook live updates van het verkeer mag verwachten.

De prijzen van de nieuwe Mazda2 zijn nog niet bekend. Maar ze zullen voor het basismodel niet veel boven 13.000 euro mogen liggen wil hij concurrenten als de VW Polo, de Toyota Yaris of de Hyundai i20 het leven lastig kunnen maken. (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer