Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Lexus RC F – Zonder schrik van de Duitsers

Op het Salon van Tokio liet Lexus al zijn RC Coupé aan de wereld zien. In Detroit kwam diens woeste broertje op de proppen: de RC F.

Wie geen AMG, M of RS naast al die andere op de parking van de golfclub, er is een alternatief. U moet ervoor naar Lexus.

Niets voor niets

Zoals u zelf kan zien, is de RC F allesbehalve een brave keuze. Je ziet meteen dat Lexus hem ontwikkeld heeft om er ‘snel’ uit te zien. En agressief. Zoals bij alle sportwagens, hoor ik u denken. Maar we weten sinds de LFA dat wanneer de Lexus-ingenieurs aan het denken gaan, ze dat op een andere manier doen dan gewone mensen. Niet een detail aan de auto is daar geplaatst opdat het mooi zou zijn, alles heeft een functie. Of die nu voor de stabiliteit is, voor de koeling van motor of remmen, het doet er niet toe. Maar niets is hier zomaar aanwezig.

Atmosferische V8

De RC F trekt zijn kracht uit een 5.0 V8 (downsizing? Niet hier). Meer dan 450 pk, zegt Lexus. Maar 450 pk, zeggen sommigen dan. Ja, maar deze motor doet het nog zonder turbo of compressor. Puristen weten dan dat ze zich aan veel karakter mogen verwachten. We horen nu al in gedachten zijn ninja-schreeuw wanneer hij de toerentalbegrenzer nadert.

Goed, qua imago moeten ze bij BMW weinig schrik hebben. Maar voor een rondje Nordschleife zal hun M4 toch fris aan de start moeten komen. (LZ)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer