Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Lexus NX – Geen diesel

Lexus duikt het compacte SUV-segment binnen met deze opmerkelijke NX, die het merk net toonde op het Autosalon van Peking. Hij doet het zonder diesel.

De NX put voor zijn stijl flink uit de LF-NX concept van vorig jaar. De strakke lijnen domineren, het radiatorrooster blijft gigantische proporties aannemen, terwijl de wielkasten duidelijke welvingen krijgen. Dankzij led-technologie blijven de lichtblokken klein.

Het instrumentenbord heeft Lexus opgesplitst in een bovenste deel en een onderste helft. Dat onderste gedeelte krijgt een touchpad dat bediening als een iPad mogelijk maakt. Nieuwe technologie is er in de vorm van een draadloze oplaadmogelijkheid voor gsm’s. Daarnaast krijgt de NX een head-updisplay en een dodehoekwaarschuwing. Het geheel baadt in luxe.

Geen diesel, wel hybride

Lexus neemt een risico door naar de Europese markt te trekken zonder diesel. Alleen een hybride zorgt hier voor de financieel interessante versie. De NX300h neemt de technologie uit de IS 300h over, goed voor 181 pk. Die kan tijdelijk ook de vier wielen aandrijven. Daarnaast komen nog enkele benzinemotoren in het pallet voor, een 2.0 turbo en een 2.5 atmosferische motor. De prijs en de lanceringsdata in Europa zijn nog niet bekend. Voor Lexus is dit de eerste kleinere SUV onder de RX, hij neemt het op tegen onder meer de BMW X3, Audi Q5 en Mercedes GLK. (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer