Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Jaguar F-Type – Kleintje is op komst

En hiermee maakt Jaguar het officieel: het merk is klaar om een roadster onder de XK in de markt te plaatsen. De F-Type wordt een concurrent voor de Porsche Boxster.

Met de F-Type wil Jaguar eindelijk opnieuw echt werk maken van een opvolger van de E-Type. Met de concept C-X16 gaf Jaguar in het najaar van 2011 al aan welke richting het uit wilde, en je kan aan het gecamoufleerde prototype toch al merken dat er bijzonder weinig gewijzigd is. Jaguar koos er overigens voor om meteen de cabrioversie voor de leeuwen te gooien, terwijl we er toch ook van uitgaan dat er een eveneens een coupé F-Type komt.

De eerste technische details zijn intussen ook vrij, en die zijn best interessant. Zo ontwikkelde Jaguar een lichtgewicht aluminium monocoque, waarrond de wieltreinen zijn bevestigd. Vermoedelijk zal een door een compressor gevoede V6 het vermogen richting 350 pk kunnen stuwen. Ook over een hybride variant wordt druk gespeculeerd.

In Parijs in 't echt

Jaguar benadrukt dat de rijdynamiek van de F

De F-Type zal dit najaar op het Autosalon van Parijs worden onthuld. Midden 2013 komt dan de roadster op de markt, wat later gevolgd door de coupé. De prijzen zullen tussen 60.000 en 80.000 euro moeten schommelen om echt competitief te kunnen zijn. (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer