Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Hyundai i40 berline – Opmerkelijke stijl

Hyundai maakt ons warm voor de i40 berline met deze teaser. De schets verraadt alvast dat ook deze Zuid-Koreaan op Europese leest is geschoeid.

Eerlijk gezegd, we waren op het voorbije Salon van Genève behoorlijk onder de indruk van de i40 break. Zowel de stijl als de afwerking staan dicht bij wat de referentie in het gamma – Volkswagen – serveert. En de i40 berline belooft meer van dat te brengen.

Op 14 mei mag de i40 berline in première, op het Autosalon van Barcelona. Hij is volledig ontwikkeld in Hyundai en Kia’s design- en researchcentrum in het Duitse Rüsselsheim. De i40 vervangt de Sonata, die dan wel degelijk was, maar daarmee waren ook al zijn kwaliteiten opgesomd. Zijn opvolger belooft daar een stuk meer klasse en uitstraling bovenop te doen.

Van de motoren weten we dat er twee benzines en twee diesels geprogrammeerd staan, waarbij de uitstekende 1.7 CRDi uit de ix35. De vermogens gaan van 135 pk tot 177 pk. Een manuele zesbak is standaard, een zestrapsautomaat behoort tot de opties. Prijzen hebben we nog niet, maar we weten wel al dat hij tegen het einde van dit jaar op de markt komt. (red/SP-X)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer