Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Honda HR-V – Hier is hij terug

Tussen 1999 en 2006 had Honda de eer om een van de eerste compacte crossovers op de markt in het gamma te hebben. Anderzijds, het heeft Honda dus acht jaar gekost om te beseffen dat het met een gat in zijn gamma zat.

Binnen twee weken, op het Salon van Parijs, stelt Honda de nieuwe HR-V voor. De Japanners hebben het nog over een concept, maar hij lijkt al productierijp. Tegen de zomer van 2015 zou hij in de showrooms moeten staan.

Compact maar ruim

U kijkt dus naar de quasi afgewerkte nieuwe compacte SUV waarmee Honda een deel van de taart terug wil die intussen in handen is gevallen van de Nissan Qashqai, de Kia Sportage, de Hyundai ix35 en andere. Hij kan met aandacht gaan lopen dankzij zijn sportieve lijn. De voorkant lijkt geïnspireerd op die van de Civic en de achterkant heeft wat van een coupé.

Honda blijft nog discreet over de mechaniek, maar het lijkt evident dat zowel de uitstekende 1.6 benzine als diesel daar een rol gaan spelen. Wel is er al een interessant weetje. Honda heeft de brandstoftank van de HR-V naar het midden van het chassis gebracht. Volgens Honda geeft dat meer binnenruimte, vooral achteraan. Nu, wij denken dan ook al aan de gewichtsverdeling, die op deze manier optimaal blijft. Het zou ons niet verwonderen moesten we hier met de leukst sturende compacte SUV in zijn soort te maken krijgen. Het merk belooft ook nog een handig vouwsysteem voor de achterbank.

Maar we zullen dus nog een goed jaar geduld moeten uitoefenen om dat te onderzoeken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer