Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Ford Focus Clipper – Verlengingen

Met de Clipper onthulde Ford in Genève nu ook het breakmodel van zijn nieuwe Focus. Maar het is nog tot 2011 wachten voor hij op de markt debuteert.

Samen met C-Max en Grand C-Max is dit al het vijfde model dat we van de nieuwe generatie Focus te zien krijgen, terwijl het eerste nog op de weg moet verschijnen. Die eer is voorbehouden voor de C-Max, tegen het einde van de zomer. In totaal spreekt Ford van zeker 10 modellen op basis van de Focus, die deze keer carrière zal maken in heel de wereld.

Veel cijfers geeft Ford nog niet vrij over de Clipper, behalve dat hij een goeie 30 centimeter langer is dan een gewone Focus hatchback. In Europa verwacht Ford dat 1 op 3 verkochte Focus’en een Clipper zal zijn.

De vier geprogrammeerde benzinemotoren hebben vermogens tussen 105 pk en 180 pk, de vijf TDCi diesels gaan van 95 pk tot 163 pk. Voor de sportieve klanten wordt de 1.6 turbo benzinemotor de aanrader. Hij is beschikbaar met 150 pk of 180 pk, met dank aan de turbo. De directe benzine-inspuiting moet het verbruik binnen de perken houden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer