Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Dacia Duster – Karpaten-krachtpatser

Dacia zit in de lift, en Renaults budgetmerk heeft ook in 2010 bijzonder goede vooruitzichten. Nog dit voorjaar voegt deze Duster SUV zich bij de Logan en Sandero.

De Duster ziet er heel wat minder ‘cheap’ uit dan de Logan. Hij straalt de nodige SUV-stoerheid uit, met geprononceerde wielkasten, een radiatorrooster à la Jeep en beschermstukken voor de carrosserie. Met een bodemvrijheid van 20 centimeter belooft de Duster reële terreinmogelijkheden.

Nissan 4x4

Met een lengte van 4,30 meter ziet hij er groter uit dan hij in werkelijkheid is. Ook de motoren zijn resoluut budgetkeuzes: een 1.6 benzine met 110 pk en de bekende 1.5 dCi turbodiesel, met 85 ofwel 105 pk. De goedkoopste Dusters zijn voorwielaangedreven, maar een echte 4x4 staat gepland. Daartoe leent de Dacia de elektromagnetische koppeling van Renault-dochter Nissan. Die kan tot de helft van het motorkoppel naar de achteras overbrengen. Ook biedt het systeem een spermogelijkheid, waarbij het vermogen vast verdeeld wordt over beide assen in een 50/50 verhouding.

Pas in Genève (maart) krijgen we de Duster echt te zien. Tot dan is het wachten op de prijzen, al circuleren nu basistarieven van 15.000 euro. (mh)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer