Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Citroën DS3 Cabrio – Uit de boekjes

Met de DS3 Cabrio heeft Citroën vooral de modebewuste kopers in gedachten. Want zelfs zijn stoffen vouwdak valt te personaliseren.

De DS3 Cabrio zal in Parijs in wereldpremière gaan. Wat meteen opvalt is Citroëns keuze om het cabrio-aspect beperkt te houden tot een enorm vouwdak dat achteraan oprolt, maar de zijstijlen blijven behouden. De oplossing die ook Fiat toepast voor de 500C.

Ook deze versie van de DS3 wil een fashion statement zijn, met een dak dat in drie versies besteld kan worden: zwart, blauw en afgewerkt met het DS-logo.

Het dak wordt elektrisch bediend, en kan volgens Citroën zelfs met snelheden van 120 km/u nog omhoog. Je hoeft dus niet langer snel-snel een brug te zoeken wanneer een bui je overvalt. Het dak sluiten gebeurt in 16 seconden. Het dak kan overigens in drie standen dicht.

Bovendien is de DS3 cabrio volgens Citroën bovenmaats ruim. Hij biedt vijf plaatsen en een koffer van 245 liter. De achterbank kan nog worden neergeklapt, en Citroën belooft een handige opening omdat de klep ‘cirkelvorming wegklapt’.

Prijzen en lanceringsdata zijn nog niet bekend, maar Citroën drukt wel zijn tevredenheid uit met de prestaties van de DS3 tot nu. Van 250.000 verkochte DS’en waren er 180.000 een DS3. Daar moet de cabrio nog een flink pak aan weten toe te voegen.

Opvallend detail: om discussies te vermijden als ‘de handtas past niet bij de auto’, levert Citroën er gewoon een eigen handtas bij. Geen discussie meer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer