Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: BMW X4 Concept – Dit is ‘m (bijna)

BMW staat klaar om een nieuwe X-versie in de arena te rijden. In het spoor van de X6 maken we ons op voor de komst van de X4. Dit is nog de concept, maar verschilt weinig van het finale model.

Hij was reeds lang aangekondigd, maar dit is de eerste keer dat we hem op foto te zien krijgen. BMW zegt wel dat het om de Concept van de X4 gaat, en hij beleeft zijn echte première op het Salon van Shanghai, midden april.

Atletisch

Hij meet 4,65 meter in de lengte, is 1,90 meter breed en 1,62 meter hoog. De compactere afmetingen maken de X4 een mooiere verschijning dan de X6. Hij is maar enkele millimeters langer dan een 3-serie berline, waardoor hij zich in de stad en in de parkeergarage beter op zijn gemak zou moeten voelen dan de X6. De wieloverhangen zijn beperkt, de wielbasis is 2,81 meter lang. De cabine werd zo ver mogelijk naar achter gebracht, terwijl de motorkap heerlijk lang mag blijven doorlopen. Hij ziet er op de foto’s zeer atletisch uit. Het is natuurlijk afwachten wat dat in het straatbeeld gaat geven. Maar dan kans lijkt klein dat hij aan dezelfde kritieken zal worden blootgesteld als de ‘massieve, te agressieve’ X6. De designers zijn er in geslaagd een X4 af te leveren die zowel robuustheid als dynamiek uitstraalt, maar hij beschikt ook over enkele lijnen die hem een zekere elegantie meegeven. Zonder zijn hogere bodemvrijheid en zijn 21-duims wielen zouden we hem zelfs voor een 3-serie Gran Coupé kunnen houden. Maar zo heeft BMW er dus al eentje.

Wachten maar

Dat is het helaas, meer info wil BMW nog niet vrijgeven. Geen motorkeuzes, geen lanceerdata, geen prijzen. Alleen weten we nu wel zeker dat hij komt en kunnen we samen met u… wachten.

Klik hier voor alle nieuws over het merk BMW X4 Concept

Klik hier en zoek uw occasie BMW X4 Concept tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van BMW X4 Concept, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer