Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: BMW 4-serie Coupé Concept – Niet langer een 3

Het is officieel, er komt geen 3-serie Coupé meer. Die krijgt een nieuwe naam: 4-serie, waarvan we hier de coupéversie in nauwelijks verhulde conceptvorm zien.

Maar is de 3-serie Coupé nu gewoon de 4-serie Coupé geworden? Zo eenvoudig ligt het nu ook weer niet. Want met de naam 4-serie wil BMW ook aanduiden dat deze auto een nieuwe aanpak geniet ten opzichte van wat een 3-serie Coupé zou zijn.

Na 6 en 8

We mogen ons dus aan verschillende modellen verwachten binnen de 4-serie. Geen berlinemodel, maar uitsluitend varianten op de coupé. Logischerwijze zal daar ook een cabrio bij zijn, maar de kans lijkt ook groot dat we ons aan een 4-serie Gran Coupé mogen verwachten. Met andere woorden een vierdeurs coupé. U heeft nog geen hoofdpijn? Wij alvast wel. Nu, helemaal onlogisch is dit niet. Denken we maar aan de 6-serie, die steeds synoniem stond voor coupés en sinds recent ook een cabrio. Of de 8-serie uit de jaren ’80, uitsluitend een – ondergewaardeerde – coupé.

BMW wil zijn coupé dus beter onderscheiden van de rest van de 3-serie, die misschien door de jacht naar lage CO2-cijfers en door zijn populariteit wat aan aantrekkingskracht heeft ingeboet. Om het verschil helemaal duidelijk te maken, mag de 4-serie coupé ook wat meer afwijken in design, dan we de jongste jaren gewend waren. Tegenover de 3-serie telt de wielbasis van de 4-serie 5 cm meer. Hij is ook 4,5 cm breder en 1,6 cm lager, om op een hoogte van 1,36 meter te eindigen. Met 4,64 meter is hij ook wat langer dan een 3-serie. Hij lijkt op de foto’s uitstekend geproportioneerd en straalt dynamiek en sport uit. Alsook exclusiviteit, en ons voorvoelen zegt ons dat dit ook op de factuur te merken zal zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer