Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: BMW 1-serie M Coupé – Daar is hij dan!

BMW laat eindelijk het volledige gezicht van de 1-serie M Coupé zien in deze video. En horen!

De kleinste M van het moment, de spirituele opvolger van de allereerste M3. Met andere woorden, hét model waar elke rechtgeaarde BMW-fan naar uitkijkt. Na een hele teasercampagne toont BMW eindelijk hoe hij er echt uitziet.

Deze M krijgt een 3.0 zes-in-lijn benzine biturbomotor, goed voor 340 pk, volgens BMW. Door het gewicht lager te houden dan de 135i waar hij van afstamt, en door kortere verhoudingen van de versnellingsbak, laat hij zeer snelle tijden optekenen. BMW stelt 0 tot 100 km/u in 4,9 seconden in het vooruitzicht.

Zware concurrentie

Tegenover de 135i ligt de M Coupé nog een stuk lager op de weg, en is de spoorbreedte toegenomen, wat de stabiliteit nog moet verbeteren. Hij moet tegen de zomer van 2011 in de handel zijn, en zal minstens 50.000 euro kosten. Aan concurrentie geen gebrek, met onder meer de aangekondigde komst van de [Audi RS 3](http://ww2.autoscout24.be/nl

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer