Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Bentley SUV – Op het eerste gezicht

Vanaf 2016 mogen we ons aan een Bentley SUV verwachten. Aan deze eerste foto te zien, wordt dat toch niet het lelijke monster dat we in Genève vorig jaar te zien kregen.

Bentley bracht vorig jaar de hele motorshow van Genève aan het gruwelen met zijn EXP 9 F studiemodel. Nu laat Bentley met dit wazige eerste beeld zien dat het de plannen nog grondig gewijzigd heeft na die desastreuze respons. Zo kiest Bentley voor kleinere, ronde lichtblokken in plaats van één massieve koplamp. Hij sluit zo beter aan bij de Continental en de Flying Spur.

Technische details wil Bentley nog niet kwijt. Maar het lijkt een zekerheid dat hij de technische basis zal overnemen van de Porsche Cayenne, VW Touareg en de Audi Q7. De laatste twee worden in Bratislava gebouwd, Porsche laat er de koetswerken vervaardigen. Ook Bentley zou voor een dergelijke optie kunnen kiezen, waarbij de eindafwerking in Crewe gebeurt. Er zijn geruchten dat hij een 6.0 twaalfcilinder zou krijgen, die steekt nu al in de Continental en de VW Phaeton. (mg/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer