Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Audi S8 plus – Bijna een supercar

De Audi S8 is steeds één van onze favoriete 'wolven in schapenvel' geweest. Audi heeft zijn tanden nu een stuk scherper geveild, met de S8 Plus. Daarmee weet de Mercedes S 63 AMG weer waar hij staat.

De Audi A8 heeft in tegenstelling tot andere Audi's nog nooit recht gehad op een RS-behandeling. S was het hoogste dat hij al op de sportieve ladder is geraakt. De huidige S8 komt zo aab 520 pk. 'Niet voldoende', vond men bij Audi. De oplossing is nog steeds geen RS 8, maar een S8 Plus. Met 605 pk, komt die toch al aardig in de buurt, niet?

Geen begrenzer

De 4.0 TFSI V8 met dubbele turbo onderging nog flink wat wijzigingen om het vermogen en het koppel te boosten. De S8 Plus komt aan 700 Nm tegenover 650 Nm in de S8. Hij kan zelfs even 750 Nm in overboost tevoorschijn toveren. Dat vermogen gaat over de vier wielen, 21 duim in afmetingen op specifiek ontwikkelde 275/35 banden. Hij maakt gebruik van een achttraps Tiptronic automaat.

De S8 Plus kan zo een uitstekende conditie voorleggen: 0 tot 100 in 3,8 seconden en een top van 305 km/u. Tenminste, wanneer je opteert voor de het Dynamic pack met carbon remmen. Bij de overige opties vind je nog de matrix ledlichten terug.

De Audi S8 Plus debuteert in september op het Autosalon van Frankfurt. De prijs is nog niet bekend, maar het zal vast niet weinig zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer