Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Audi A3 2012 – Primeur voor gamefreaks

Niet Brussel, zelfs niet Detroit, maar wel de Consumer Electronic Show in Las Vegas kreeg de primeur van de eerste blik van de nieuwe Audi A3. En dat is niet eens een autosalon. Maar Audi had dan ook meer te vertellen.

CES in Las Vegas is de grootste elektronicabeurs ter wereld. Hoewel ze er al veel premières gezien hebben, was het hier de eerste keer dat er een eerste glimp van een nieuw model werd getoond. En zoals je dat hebt op geek-beurzen, werd die glimp langs alle kanten gefotografeerd. Over het uiterlijk wil Audi nog niet veel lossen, over de wijzigingen aan de binnenkant des te meer.

Nieuwe generatie MMI

Audi liet al wat duidelijker zien hoe de binnenkant van de nieuwe A3 zal ogen. Het merk liet al een foto van het nieuwe infotainmentsysteem zien, met op een scherm al de eerste contouren van de nieuwe A3. En dit werd opgepikt. We zegden het al: geeks.

Maar waar het dus om draaide op CES was de nieuwe generatie MMI van Audi. Hierbij valt op dat het infoscherm (7 duim groot) uit de middenconsole is losgemaakt en dat het een plaats boven de ventilatiemonden heeft gekregen. De bediening zit bij een knop achter de versnellingspook. De bovenkant van de draaiknop is aanraakgevoelig, zodat de chauffeur er bijvoorbeeld letters op kan vormen. Om bijvoorbeeld het adres van een bestemming in te geven. De afwerking belooft nog beter te zijn. De inzittenden zouden over meer ruimte kunnen beschikken.

Golf

Veel details over de auto zelf wilde Audi nog niet lossen. We weten dat hij het onderstel krijgt van de Golf 7, een onderstel dat dynamischer moet zijn én comfortabeler. De buitenafmetingen zouden min of meer gelijk blijven. Wel zou de A3 50 kg lichter gemaakt zijn. En wat dit beeld ons toont, is dat de nieuwe A3 vooral een zachte designevolutie ondergaat, geen echte stijlbreuk. Het eindresultaat krijgen we in Genève te zien in maart. (LZ)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer