Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Alfa Romeo 4C – Pocket GT

De helft van de 8C, dat is wat Alfa Romeo lijkt te bieden met de 4C. Slechts vier cilinders, maar ook veel minder gewicht. Wat de 4C wel eens een Italiaanse Lotus zou kunnen maken.

De 4C gaat in maart in Genève in première. Alfa Romeo laat lang nog niet alles zien, en houdt de sportieve gegevens van de 4C nog even achter de hand. Voorlopig bevestigt Alfa Romeo alleen dat het zijn 1750 turbobenzine viercilinder achterin de 4C gelegd heeft, en dat die minder dan 4 kilogram per pk voort te stuwen heeft. Dat is bijzonder weinig, en geeft ook aan dat hij ergens tussen 260 pk en 300 pk kan landen. Schakelen kan uitsluitend met een dubbele koppelingsbak.

USA

Het onderstel is volledig uit carbon gemaakt, wat het licht en stevig maakt. Het Centro Stile van Alfa zorgde zelf voor het design van deze kleine tweezitter. Hij meet minder vier meter in de lengte, is twee meter breed en 1,18 meter laag. De kracht gaat via de achterwielen naar het wegdek.

Het is nog wachten op de prijs van de 4C, die later dit jaar gecommercialiseerd wordt. Hiermee wil Alfa ook zijn grote rentree in de Verenigde Staten maken. Meer nieuws in maart vanuit Genève.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Alfa Romeo

Klik hier en zoek uw occasie Alfa Romeo 4C tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Alfa Romeo 4C, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer