Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Opel Corsa

Bericht: Opel Corsa

Corsa gaat vol voor mini-Astra

27.05.2019

Opel laat zien wat we u vorige week niet konden tonen: het gezicht en het interieur van de nieuwe Opel Corsa. Die gaat in 2020 ook aan de stekker.

Gallerij: Bericht Opel CorsaNa onze testrit met de prototypes bleef het uiterlijk nog verhuld. Daar heeft Opel nu verandering in gebracht door via de eerste beelden van de volledig elektrisch aangedreven nieuwe Corsa te onthullen hoe hij er echt uitziet. We zien vooral een stijlvolle mini-Astra, ook al is hij onderhuids gebaseerd op de Peugeot 208. De stijlverschillen tussen de Corsa en de 208 zijn groot, waardoor ze beide een ander cliënteel kunnen aanspreken. Zoals we ook al eerder bespraken zien we hier een iets traditioneler interieur.

330 kilometer ver

Gallerij: Bericht Opel CorsaDe klassieke motoren bespraken we vorige week, maar hier geeft Opel ook de eerste specificaties van de eerste volledig elektrisch aangedreven Corsa vrij, die begin 2020 op de markt komt. Opel schenkt hem een elektrische motor met 136 pk en een 50 kWh batterijpack. Daarmee komt hij volgens de WLTP-cyclus 330 kilometer ver, wat in de praktijk met bijna 300 kilometer moet overeenstemmen. Helemaal niet slecht. Aan een snellaadpaal heeft hij in 30 minuten 80 procent van zijn capaciteit bijgetankt. Hoe lang een volledige laadbeurt aan een gewone stekker duurt, geeft Opel nog niet vrij. Wel weten we dat de elektrische Corsa 100 km/u haalt in 8,1 seconden, wat een stevig spurtje is. Ook op de prijs is het nog wachten.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.